Składniki:
- makaron lasagne, razowy
- 3 średnie cebule, pokrojone w pół-talarki
- 140g koncentratu pomidorowego
- puszka pomidorów
- szklanka wody
- łyżeczka curry
- łyżeczka soli
- 900g cukinii, pokrojonej w plastry o grubości prawie 1cm
- 700-800ml mleka kokosowego
Cebule podsmażyć, następnie wymieszać z koncentratem, pomidorami, wodą, curry i solą. Trochę sosu wylać na dno naczynia żaroodpornego o wymiarach ok. 32 x 22cm, następnie ułożyć makaron, wylać połowę sosu pomidorowego, wyłożyć połowę plastrów cukinii i polać połową mleka, następnie znowu makaron itd. Piec w temp. 200*C przez 35-40 minut.
Swietny przepis, bardzo mi sie podoba wykorzystanie mleka kokosowego jako zalewy ;) Fajny blog masz :)
OdpowiedzUsuńOMFG, jakie to dobre. Właśnie jestem po wstępnej konsumpcji i normalnie czapki z głów. Podejrzewałem, że będzie smaczne, ale nie że aż tak O_O Jedynie konsystencja wyszła mi zbyt luźna, ale w sumie tyle co wyjąłem z pieca, więc pewnie jeszcze się to ściągnie. Będę polecał!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, na pewno wypróbuję! w ogóle fajnie tu u Ciebie :) pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńMega interesujące połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuń