Ciasto:
- szklanka mąki pszennej
- szklanka mąki graham
- ok. 2/3 cukru trzcinowego
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ok. 1 1/3 szklanki mleka roślinnego
- 2-3 łyżki oleju
- jabłko, pokrojone na małe kawałki
"Karmel":
- 3 łyżki margaryny
- 3/4 szklanki cukru brązowego farin
- cynamon (opcjonalnie)
Suche składniki wymieszać, a następnie połączyć z mlekiem i olejem. Dodać jabłko. Margarynę roztopić i wymieszać z cukrem i cynamonem. Ciasto nakładać do foremek, na wierzch wylać po ok. łyżce sosu karmelowego. Piec ok. 20 minut w 180*C.
Simply amazing looking.
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda. Bardzo proste, dziś wypróbuję na pewno, bo mam gości wieczorem :).
OdpowiedzUsuńO chetnie bym zjadla takie babeczki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com
Takie zachęcające, że i ja spróbuję!:)
OdpowiedzUsuńPiękne. A jakiej firmy margaryna?
OdpowiedzUsuń